Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.5 door 1926 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0001503)
Toon map op Google EarthSint-Stephanuskerk (te 's Herenelderen) te TONGEREN / BELGI╦
(Sint-Stefanusstraat)

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Sint-Stephanuskerk (te 's Herenelderen) TONGEREN / BELGI╦
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)

Volgende
foto

Klik op de kleine foto's om ze te vergroten.

Sint-Stephanuskerk (te 's Herenelderen) TONGEREN / BELGI╦:  Sint-Stephanuskerk (te 's Herenelderen) TONGEREN / BELGI╦:  Sint-Stephanuskerk (te 's Herenelderen) TONGEREN / BELGI╦:  Sint-Stephanuskerk (te 's Herenelderen) TONGEREN / BELGI╦:  Sint-Stephanuskerk (te 's Herenelderen) TONGEREN / BELGI╦:  Sint-Stephanuskerk (te 's Herenelderen) TONGEREN / BELGI╦:

Beschrijving van Sint-Stephanuskerk (te 's Herenelderen) TONGEREN / BELGI╦:

Deze driebeukige kerk is laatgotisch en werd opgetrokken in de 15e en de 16e eeuw in mergelsteen. Je ziet goed hoe despitsboogramen gevlamd maaswerk bevatten, in de plaats van de symmetrische drielobtraceringen en driepasbogen. In 1890-1899 volgende een grondige restauratie met architect Lohest.

Het hoofdaltaar herbergt een retabel dat rond 1530 vervaardigd werd in Antwerpen. Het bevat taferelen uit het leven van Christus en uit het Oude Testament. Ook het triomfkruis is 15e eeuws en gotisch. Er zijn ook 2 16e eeuwse schilderijen: ÚÚn met Christus' en ÚÚn met Onze-Lieve-Vrouw.

In het koor vind je 5 vroegrenaissance glasramen uit 1539-1540. Deze werden door gravin Maria van Hamal geschonken, ter nagedachtenis van haar overleden echtgenoot graaf Willem van Croy. In de zijbeuken vind je 4 ovale brandglasmedaillons uit de tweede helft van de 16e eeuw.

De biechtstoel is gedateerd uit 1656 en is barok.

Verder is er een reeks interessante grafstenen, waarbij we vooral de families van Hamal en van Renesse vernoemen.Franšais
English