Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.9 door 1842 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0001563)
Toon map op Google EarthKasteel van Rijkel te BORGLOON / BELGI╦
(Dionysius van Leeuwenstraat)

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Kasteel van Rijkel BORGLOON / BELGI╦
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)

Volgende
foto

Klik op de kleine foto's om ze te vergroten.

Kasteel van Rijkel BORGLOON / BELGI╦: Kasteel van Rijkel BORGLOON / BELGI╦: Kasteel van Rijkel BORGLOON / BELGI╦: Kasteel van Rijkel BORGLOON / BELGI╦: Is dit het wapen van de familie Hinnesdael.Kasteel van Rijkel BORGLOON / BELGI╦: Kasteel van Rijkel BORGLOON / BELGI╦: Kasteel van Rijkel BORGLOON / BELGI╦:

Beschrijving van Kasteel van Rijkel BORGLOON / BELGI╦:

Dit kasteel is sinds 1965 eigendom van de Provincie Limburg. Oorspronkelijk was het eerder een hoeve vervolgens een kasteel of een burcht. Het oudste gedeelte is de oostvleugel stammend uit de 16e eeuw. Die was opgevat als een laatgotisch herenhuis met trapgevels. In de loop van de 17e eeuw, toen het geheel eigendom was van de familie de Hinnesdael, werd het geheel uitgebreid tot een U-vormig waterkasteel, met 3 hoektorens. Gedurende de 18e eeuw (ondertussen zijn we bij de familie van baron Pierre-Antoine de Thiribu) volgden er verdere aanpassingen, waarbij o.a. de ophaalbrug in 1785 verdween. Nadat Marie Thiribu in 1831 overleed, heeft het kasteel 100 jaar leeg gestaan! Na enkele herstellingen in 1939, werd het gebouw in 1942 beschermd. In 1966 stortte de noordwestelijke hoektoren in. Met de heropbouw van die toren in 1972 startte een algehele restauratie. Volgens Jozef Cloesen is dit kasteel onlangs door de provincie verkocht (bedankt voor de info!!)!


Dirk Vandersmissen: 'Lelijk: de verkommering momenteel. Mooi: binnenkoer en de omgeving met het fructuarium' Johnny Cloesen: 'De omgeving rond het kasteel is aan verloederen. binnen in het kasteel zijn werkzaamheden bezig al een lange tijd, alles is uitgebroken. Er wonen vreemdelingen in die voor een aannemer werken. Wat er met dit stukje erfgoed gaat gebeuren weet geen mens. De buurt is verontwaardigd over de gang van zaken.'Franšais
English