Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.2 door 1901 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0004319)
Toon map op Google EarthLapperfortbos te BRUGGE / BELGI╦

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Vorige
foto
Lapperfortbos BRUGGE / BELGI╦ Natuurlijke waterloop.
Foto door Jan Boeykens (@Quernus)

Natuurlijke waterloop.
Volgende
foto

Klik op de kleine foto's om ze te vergroten.

Lapperfortbos BRUGGE / BELGI╦: Open plek voor het bos.Lapperfortbos BRUGGE / BELGI╦: Oude knotwilg.Lapperfortbos BRUGGE / BELGI╦: Natuurlijke waterloop.Lapperfortbos BRUGGE / BELGI╦: Eeuwenoude bomen.Lapperfortbos BRUGGE / BELGI╦: Zicht op eeuwenoude boom.Lapperfortbos BRUGGE / BELGI╦: Lapperfortbos BRUGGE / BELGI╦: Overzicht van de bij de ontruiming beschadigde woning.
Lapperfortbos BRUGGE / BELGI╦: GrafittiLapperfortbos BRUGGE / BELGI╦: Lapperfortbos BRUGGE / BELGI╦: Jonge eik op een open plek. De mensen op de foto zijn Vivant-leden.Lapperfortbos BRUGGE / BELGI╦: Aanplant van wilgentakken. Deze zijn erg groeikrachtig.Lapperfortbos BRUGGE / BELGI╦: Lapperfortbos BRUGGE / BELGI╦: Oude munitiebunker.Lapperfortbos BRUGGE / BELGI╦: Oude munitiebunker.
Lapperfortbos BRUGGE / BELGI╦: Lapperfortbos BRUGGE / BELGI╦:

Beschrijving van Lapperfortbos BRUGGE / BELGI╦:

Het Lapperfortbos, dat in feite ingekleurd is als industriegebied, haalde het nieuws toen een grote politiemacht probeerde (en daar uiteindelijk ook in slaagde) om een aantal bezetters te verdrijven. Deze bezetters hadden een paar jaar lang in de bomen van bos gewoond (ook tijdens de winter!), met als doel het bos te redden.

In het bos stond ook een oude woning. Deze werd bij de ontruiming door bulldozers vernield. Toch is er op de muren nog fraaie grafitti te zien.

Door het bos, met een op de meeste plaatsen drassige ondergrond, loopt ÚÚn van de weinige nog in een natuurlijke bedding stromende waterlopen.

Het bos is verder rijk aan oude bomen. Een jonge eik op een open plek straalt de hoop uit om de overleven...

Op ÚÚn van de drassige stukken is een populierenbos geplant. Dit had twee doelstellingen : populieren zuigen net als knotwilgen veel vocht uit de grond, en populieren groeien snel. Ze waren bedoeld om er later houten vorkjes van te maken om friet mee te eten. Maar tegen de tijd dat de bomen groot waren, had het plastic in de frituren zijn intrede gedaan...

In het bos bevinden zich nog oude munitiebunkers. Deze zijn gebouwd volgens bijzondere regels. Het dak is licht, en de bunkers staan ingebouwd in een soort loopgracht. Deze constructie heeft het voordeel dat bij een eventuele ontploffing de schade beperkt blijft. De krachten worden zo immers naar boven geleid ipv. zijwaards.


Het geheel is zeker een fraai landschap.
Naar Eva Vandenbon (door ons vertaald): Het is een mooi bos met overal gedichten. Mijn hart breekt wanneer ik hoor dat men een aantal bomen wil doden om het kanaal te verbreden. Ze hebben reeds aan aantal dikke oude bomen verwijderd aan de andere van de brug. En waarvoor? Dit is een trieste dag... 'Franšais
English