Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.6 door 1952 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0005080)
Toon map op Google EarthSint-Antoniuskerk (te Borsbeke) te BORSBEKE / HERZELE / BELGI╦
(Provincieweg - Ketegemstraat)

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Vorige
foto
Sint-Antoniuskerk (te Borsbeke) BORSBEKE in HERZELE / BELGI╦
Foto door Jean-Pierre Pottelancie

Volgende
foto

Klik op de kleine foto's om ze te vergroten.

Sint-Antoniuskerk (te Borsbeke) BORSBEKE in HERZELE / BELGI╦: Sint-Antoniuskerk (te Borsbeke) BORSBEKE in HERZELE / BELGI╦: De Graflegging door Antton van den Heuvel uit 1637Sint-Antoniuskerk (te Borsbeke) BORSBEKE in HERZELE / BELGI╦: De aanroeping van Sint Antonius door Gaspard de CraeyerSint-Antoniuskerk (te Borsbeke) BORSBEKE in HERZELE / BELGI╦: Sint-Antoniuskerk (te Borsbeke) BORSBEKE in HERZELE / BELGI╦: Schilderij achter het hoofdaltaar. De aanropeing van Sint-Antonius door Gaspard de Craeyer.Sint-Antoniuskerk (te Borsbeke) BORSBEKE in HERZELE / BELGI╦: Sint-Antoniuskerk (te Borsbeke) BORSBEKE in HERZELE / BELGI╦:
Sint-Antoniuskerk (te Borsbeke) BORSBEKE in HERZELE / BELGI╦: Sint-Antoniuskerk (te Borsbeke) BORSBEKE in HERZELE / BELGI╦: Classicistische preekstoelSint-Antoniuskerk (te Borsbeke) BORSBEKE in HERZELE / BELGI╦: Sint-Antoniuskerk (te Borsbeke) BORSBEKE in HERZELE / BELGI╦: De Tenhemelopneming van Maria door Roose (Nicolaas de Liemaekere)Sint-Antoniuskerk (te Borsbeke) BORSBEKE in HERZELE / BELGI╦: Sint-Antoniuskerk (te Borsbeke) BORSBEKE in HERZELE / BELGI╦: Sint-Antoniuskerk (te Borsbeke) BORSBEKE in HERZELE / BELGI╦:
Sint-Antoniuskerk (te Borsbeke) BORSBEKE in HERZELE / BELGI╦: Sint-Antoniuskerk (te Borsbeke) BORSBEKE in HERZELE / BELGI╦:

Beschrijving van Sint-Antoniuskerk (te Borsbeke) BORSBEKE in HERZELE / BELGI╦:

Deze kerk werd in 1659 gebouwd in laatgotische stijl. In 1694 brandde de vieringtoren af, maar die werd spoedig heropbouwd. In 1774 werden 2 zijbeuken toegevoegd.

In 1900 volgde een grondige opknapbeurt met architect J. Goethals.

Het zuidelijke zijaltaar herbergt een graftombe uit 1771-1773 door Frans Somers. Deze beeldhouwer was ook verantwoordelijk voor de beelden van Sint-Rochus en Sint-Adrianus, en twee reliŰfs uit het leven van Abt Sint-Antonius.

Verder vermelden we een 17 eeuws beeld van Sint-Antonius, eigenlijk afkomstig uit een kapel in de Sint-Antoniusdreef, een biechstoel uit 1685, een eveneens 17e eeuwse doopvont, een classicistische preekstoel uit het laatste kwart van de 18e eeuw.

Het schilderij van het hoofdaltaar is 'De aanroeping van Sint-Antonius' door Gaspard de Craeyer. Er hangt ook een interessante 'Tenhemelopneming van Maria' door Nicolaas de Liemaekere (alias Roose) uit 1686, en de 'Graflegging' door Antoon van den Heuvel uit 1637.

De Kruisweg werd door J.B. Van Eycken gemaakt rond 1850.

Christiane Vanhevele-Laureys : 'Het glasraam in de zijbeuk, Kroning v. O.L.Vrouw, is van de hand van Meesterglasschilder Cesar Vanhevele, Gent 1898-1956'Franšais
English