Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.8 door 2067 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0005176)
Toon map op Google EarthVrouwenmolen - Mevrouwmolen (te Kanegem) te TIELT / BELGI╦
(Mevrouwmolenstraat)

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Vorige
foto
Vrouwenmolen - Mevrouwmolen (te Kanegem) TIELT / BELGI╦
Foto door Jan Boeykens (@Quernus)

Volgende
foto

Klik op de kleine foto's om ze te vergroten.

Vrouwenmolen - Mevrouwmolen (te Kanegem) TIELT / BELGI╦: Vrouwenmolen - Mevrouwmolen (te Kanegem) TIELT / BELGI╦: Vrouwenmolen - Mevrouwmolen (te Kanegem) TIELT / BELGI╦: Vrouwenmolen - Mevrouwmolen (te Kanegem) TIELT / BELGI╦:

Beschrijving van Vrouwenmolen - Mevrouwmolen (te Kanegem) TIELT / BELGI╦:

Tijdens de 17e eeuw stond hier een houten standerdmolen die toebehoorde aan de heren van Hames. Na het overlijden van de heer naam de vrouw de molen in beheer (wat hem zijn naam opleverde).

In 1736 werd de molen door een andere standerdmolen vervangen. 100 jaar later (1836) kwalm daar een molenkot bij. Enkele jaren later, in 1844, sloeg het noodlot toe en brandde de houten molen af. Kort daarna kwam de stellingmolen, die zowel graan- als oliemolen was. In 1894 werd de olieslagerij weggehaald, en kwam er naast de molen een gebouw met een stoommoter. In 1930 werd die door een elektrisch exemplaar vervangen.

Kort na de tweede wereldoorlog werd de molen stil gelegd, en vatte het verval aan. Maar goed nieuws, er is een grondige restauratie gepland door de huidige eigenaar!

Voor meer info, zie molenecho's.

Nathalie Coppens: 'Mevrouwmolen was een mooie molen. De laatste jaren echter staat dit beschermd monument gewoon te vervallen. Van het dak blijft al bijna niets meer over. Als er niet snel ingegrepen wordt, is er binnen enkele jaren geen Mevrouwmolen meer, of enkel nog een ru´ne...'Franšais
English