Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.3 door 60 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0008553)
Toon map op Google EarthKasteel van Koerich - Grevenslot te Koerich / Luxemburg
(Rue de l'╔cole)

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Vorige
foto
Kasteel van Koerich - Grevenslot Koerich / Luxemburg
Foto door Jan Boeykens (@Quernus)

Volgende
foto

Klik op de kleine foto's om ze te vergroten.

Kasteel van Koerich - Grevenslot Koerich / Luxemburg: Kasteel van Koerich - Grevenslot Koerich / Luxemburg: Kasteel van Koerich - Grevenslot Koerich / Luxemburg: Kasteel van Koerich - Grevenslot Koerich / Luxemburg: Kasteel van Koerich - Grevenslot Koerich / Luxemburg: Kasteel van Koerich - Grevenslot Koerich / Luxemburg: Kasteel van Koerich - Grevenslot Koerich / Luxemburg:
Kasteel van Koerich - Grevenslot Koerich / Luxemburg: Kasteel van Koerich - Grevenslot Koerich / Luxemburg: Kasteel van Koerich - Grevenslot Koerich / Luxemburg: Kasteel van Koerich - Grevenslot Koerich / Luxemburg: Kasteel van Koerich - Grevenslot Koerich / Luxemburg: Kasteel van Koerich - Grevenslot Koerich / Luxemburg:

Beschrijving van Kasteel van Koerich - Grevenslot Koerich / Luxemburg:

Het Grevenslot, nu gekend als kasteel of burcht van Koerich, heeft zijn oorsprong op het einde van de 12e eeuw. Het werd toen door Wirich I, Hertog van Koerich gebouwd in laatromaanse stijl. In 1304 werd het door Godfried van Koerich vergroot in een meer gotische stijl. De donjon toren (nu 11 meter hoog) was zeker hoger en ÚÚn van de meest indrukwekkende uit de streek.

Het geheel werd door een slotgracht beschermd en had een duidelijk militair karakter.

Later, vanaf 1380 onder Giles van Autel en Koerich, verdween het militaire karakter om plaats te maken voor een meer op comfort gericht verblijf.

In 1580, kwamen drastische aanpassingen. Jacques de Raville deed delen afbreken en voegde 2 renaissancevleugels toe. De statige schoorsteen en de grote vensters duiden nog op de uitstraling die het kasteel toen had. De zuidervleugel werd in 1728 nogeens aangepast, dit maal in barokstijl.

Na het overlijden van de laatste Ravilles in de 2e helft van de 18e eeuw zette het verval in tot ru´ne. In 1950 deed Pierre Flammang, de laatste private eigenaar wat structurele herstellingswerken. Daarna kwam het kasteel in handen van de Staat.Franšais
English