Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.3 door 2186 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0000642)
Toon map op Google EarthJohannes de Doperkerk te WAVRE / WAVER / BELGI╦
(Place Cardinal Mercier)

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Vorige
foto
Johannes de Doperkerk WAVRE in WAVER / BELGI╦ Detail inkom westgevel
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)

Detail inkom westgevel
Volgende
foto

Klik op de kleine foto's om ze te vergroten.

Johannes de Doperkerk WAVRE in WAVER / BELGI╦: Zijgevel van uit zuidoostenJohannes de Doperkerk WAVRE in WAVER / BELGI╦: Voorgevel uit westenJohannes de Doperkerk WAVRE in WAVER / BELGI╦: Detail ramenJohannes de Doperkerk WAVRE in WAVER / BELGI╦: Zicht op het koorJohannes de Doperkerk WAVRE in WAVER / BELGI╦: PreekstoelJohannes de Doperkerk WAVRE in WAVER / BELGI╦: Johannes de Doperkerk WAVRE in WAVER / BELGI╦:
Johannes de Doperkerk WAVRE in WAVER / BELGI╦: Johannes de Doperkerk WAVRE in WAVER / BELGI╦: Johannes de Doperkerk WAVRE in WAVER / BELGI╦: Johannes de Doperkerk WAVRE in WAVER / BELGI╦: Johannes de Doperkerk WAVRE in WAVER / BELGI╦: 16de eeuwse 'a secco' muurschilderingJohannes de Doperkerk WAVRE in WAVER / BELGI╦: Detail van de 16e eeuwse muurschilderingJohannes de Doperkerk WAVRE in WAVER / BELGI╦: detail 16e eeuwse muurschildering
Johannes de Doperkerk WAVRE in WAVER / BELGI╦:

Beschrijving van Johannes de Doperkerk WAVRE in WAVER / BELGI╦:

De huidige kerk dateert van rond 1480. Het is een gotische constructie, die na herhaalde branden telkens werd heropgebouwd.

Bij de toren vallen de speklagen van witte steen op, die de eentonigheid doorbreken. In 1636 had de toren een spits die het geheel een veel rankere indruk gaf. Maar een brand in 1695 vernietigde die, waarna er een korte spits kwam die het geheel een gedrongen indruk gaf.

De kerk bevat een waardevolle 16de eeuwse a secco muurschildering.

In de toren van de kerk bevindt zich een beiaard van 50 klokken. 49 onder hen dateren uit 1954, de 50ste werd in 2003 toegevoegd. Deze laatste heet Alberte (een fa1, die 960 kg weegt). Jaarlijks, in 20065 reeds voor de 8ste keer, is er een internationaal festival tijdens het tweede weekend van septamber, in het kader van de patrimoniumdagen. De eerste beiaardier, Albert Boon, van 1954 tot 1996, werd in 1997 opgevolgd door zijn zoon Christian.Franšais
English