Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.4 door 4336 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0000915)
Toon map op Google EarthKasteel van 's Herenelderen (te 's Herenelderen) te TONGEREN / BELGI╦
(onbekend)

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Vorige
foto
Kasteel van 's Herenelderen (te  's Herenelderen) TONGEREN / BELGI╦ De witte natuurstenen horizontale lijsten doorbreken de eentoningheid van de rode, bakstenen gevels.
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)

De witte natuurstenen horizontale lijsten doorbreken de eentoningheid van de rode, bakstenen gevels.

Klik op de kleine foto's om ze te vergroten.

Kasteel van 's Herenelderen (te  's Herenelderen) TONGEREN / BELGI╦:  Kasteel van 's Herenelderen (te  's Herenelderen) TONGEREN / BELGI╦:  Kasteel van 's Herenelderen (te  's Herenelderen) TONGEREN / BELGI╦:  Kasteel van 's Herenelderen (te  's Herenelderen) TONGEREN / BELGI╦:  Kasteel van 's Herenelderen (te  's Herenelderen) TONGEREN / BELGI╦:

Beschrijving van Kasteel van 's Herenelderen (te 's Herenelderen) TONGEREN / BELGI╦:

Dit door een slotgracht omgeven kasteel met U-vormig grondplan, heeft een 13e eeuwse, Gotische woning als kern.

De meeste verbouwingen dateren uit de 18e eeuw. De hanenkammen van de vensteromlijstingen en de witte natuurstenen horizontale lijsten doorbreken de eentoningheid van de rode, bakstenen gevels.

Het is eigendom van Graaf de Renesse Oorsronkelijke rechtervleugel is nog volledig intakt. Voorkant is na bombardement en bezetting van de Duitsers herop gebouwd. (met dank aan Olivier Rubens)

Frederic de Renesse wist hier het volgende aan toe te voegen: 'Het is een kasteel van zo'n 7eeuwen oud waarvan elke deel dezelfde is maar bij nader inzien zie men dat er op ene kant van het kasteel meer ramen is of hoger is dan de andere kant men denkt dat het kasteel een 'u' vorm heeft maar eigenlijk een 'a' vorm waarvan de 2 uitsteekpunten niet een even hoog en lang is, dit komt doordat er verschillende eeuwen er aan gebouwd werd, trouwens een deel ervan is van zand steen, het is ook een kasteel waarrond vele vijvers liggen die het kasteel een meer romantisch doel geeft. Prachtig maar bij nader inzien raar kasteel. '
Sjef De Kort: 'Het mooiste aan het kasteel is het pleintje voor de toegangspoort, met het prachtige kerkje en de lindebomen. 'Franšais
English