Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek mooi! Gemiddelde score: 6.1 door 1999 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0000997)
Toon map op Google EarthRu´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) te THUIN / BELGI╦
(rue de l'Abbaye d'Aulne)

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦ Zicht vanuit het zuidwesten
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)

Zicht vanuit het zuidwesten
Volgende
foto

Klik op de kleine foto's om ze te vergroten.

Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦: bijzonder groot spitsboogvenster in de zuidelijke kruisbeuk met maaswerk in Y-vorm of vorktracering (recent gerestaureerd).Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦: De ru├»ne begin 1900Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦: De ru├»ne begin 1900 vergeleken met 2001Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦: Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦: Detail van een luchtboogRu´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦: een doorgang met voor laatgotiek typische accolade of ogiefboog.Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦: bijzonder groot spitsboogvenster in de zuidelijke kruisbeuk met maaswerk in Y-vorm (recent gerestaureerd).
Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦: Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦: In het koor zie je duidelijk de enorme lancetvensters.Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦: Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦: Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦: Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦: Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦:
Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦: Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦: Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦: Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦: Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦:

Beschrijving van Ru´ne van de abdij van Aulne (te Gozee) THUIN / BELGI╦:

Spectaculaire ru´nes van de cisterciŰnsersabdij van Aulne. Deze abdij werd reeds in 656 opgericht door Sint-Landelinus. Ze werd platgebrand in 1794 bij de Franse Revolutie. Vooral de abdijkerk die midden 16de eeuw herbouwd werd in laatgotische stijl, is een bezoek waard. Let vooral op het bijzonder grote spitsboogvenster in de zuidelijke kruisbeuk met maaswerk in Y-vorm of vorktracering (recent gerestaureerd). Op de foto's zie je ook duidelijk volgende elementen: - detail van een luchtboog. - een deurdoorgang met voor laatgotiek typische accolade of ogiefboog. - detailfoto's van het koor met zijn enorme lancetvensters. - een vergelijkende foto (ru´ne kerk rond 1900 / ru´ne 2002).


Guido Denolf: 'Ik vind de site en de ligging aan de Samber heel mooi, jammer is deze plaats zo weinig gekend in Vlaanderen'.


gerard everink: 'Fantastisch dat dit bewaard gebleven is. Een mooie plek met een grote geschiedens. '

jan theys: 'supermooi , plus mooie omgeving '.

geert de wel: 'prachtige locatie voor de fotoliefhebber, aanrader.'Franšais
English