Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.3 door 2190 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0004550)
Toon map op Google EarthKerk van Sint-Pietersbanden (Nederbrakel) te BRAKEL / BELGI╦
(Marktplein)

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Vorige
foto
Kerk van Sint-Pietersbanden (Nederbrakel) BRAKEL / BELGI╦
Foto door Jan Boeykens (@Quernus)

Volgende
foto

Klik op de kleine foto's om ze te vergroten.

Kerk van Sint-Pietersbanden (Nederbrakel) BRAKEL / BELGI╦: Kerk van Sint-Pietersbanden (Nederbrakel) BRAKEL / BELGI╦: Kerk van Sint-Pietersbanden (Nederbrakel) BRAKEL / BELGI╦: Kerk van Sint-Pietersbanden (Nederbrakel) BRAKEL / BELGI╦:

Beschrijving van Kerk van Sint-Pietersbanden (Nederbrakel) BRAKEL / BELGI╦:

De westertoren met traptorentje van deze Sint-Pietersbandenkerk werd tussen 1515 en 1551 gebouwd in gotische stijl. Achter de galmgaten in spitsbogen herbergt de toren een beiaard met 49 klokken.

De preekstoel werd rond 1760 gemaakt door Damianus De Staercke.

Arnaud Devos wist ons meer over de naam Sint Pietersbanden te vertellen. De naam Sint-Pietersbanden stamt uit de zevende eeuw na Christus. Het verhaal gaat als volgt: toen de reliekenhandel op gang kwam en voor verscheidene commerciŰle doeleinden werd gebruikt, deed men in het Vaticaan hetzelfde. Men ging de kettingen die Sint-Petrus zou gedragen hebben stuk per stuk gaan opveilen, en de vezels gaan verkopen. Nu, toen men heel de ketting had opgeveild, nam men een valse ketting, en ging die ook opveilen. Ook die vezeling werd verkocht. Men heeft uit heel die praktijk een heleboel winst gemaakt. Dit was niet het enige reliek waarmee dit gebeurde. Dit gebeurde ook met de relieken van de H Cornelius, Cyprianus en Celestinus te Ronse.

Dezelfde Arnaud wist ons ook te melden dat de zijaltaren en het hoogaltaar afkomstig zijn van de voormalige kerk van st-Martinus te Ronse. Het hoogaltaar zou van de kathedraal te Doornik overgenomen zijn in 1812 en door de kerk te Ename aangekocht zijn in 1896. Ook de zijaltaren zijn uit de st-Martensabdij te Doornik en eveneens in 1802 overgenomen door de kerk te Ename.Franšais
English