Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.4 door 1688 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0004981)
Toon map op Google EarthSint-Vincientiuskerk te EEKLO / BELGI╦
(Kerkplein)

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Vorige
foto
Sint-Vincientiuskerk EEKLO / BELGI╦ Foto door Jean-Pierre Pottelancie (waarvoor dank!)
Foto door Jean-Pierre Pottelancie

Foto door Jean-Pierre Pottelancie (waarvoor dank!)
Volgende
foto

Klik op de kleine foto's om ze te vergroten.

Sint-Vincientiuskerk EEKLO / BELGI╦: Foto door Jean-Pierre Pottelancie (waarvoor dank!)Sint-Vincientiuskerk EEKLO / BELGI╦: Foto door Jean-Pierre Pottelancie (waarvoor dank!)Sint-Vincientiuskerk EEKLO / BELGI╦: Foto door Jean-Pierre Pottelancie (waarvoor dank!)Sint-Vincientiuskerk EEKLO / BELGI╦: Foto door Jean-Pierre Pottelancie (waarvoor dank!)Sint-Vincientiuskerk EEKLO / BELGI╦: Foto door Jean-Pierre Pottelancie (waarvoor dank!)Sint-Vincientiuskerk EEKLO / BELGI╦: Foto door Jean-Pierre Pottelancie (waarvoor dank!)

Beschrijving van Sint-Vincientiuskerk EEKLO / BELGI╦:

Deze driebeukige, neogotische kerk, met haar 96 meter hoge toren, werd gebouwd volgens de plannen van Modest De Noyette. Het wordt beschouwd als ÚÚn van dÚ typevoorbeelden van de neogotiek in Vlaanderen.

Zeker aan de binnenkant is de architect er goed in geslaagd om de verticaliserende effecten van de gotiek terug tot leven te brengen. De ranke bundelpijlers en de hoge lancetvensters geven overweldigende indruk van hoogte.

Ook het meubilair is neogotisch. Het hoofdaltaar in het koor werd door C. Lippens gemaakt rond 1884. Het koorgestoelte werd door De Noyette ontworpen en M.Zens gemaakt. Er staan 4 biechtstoelen ontworpen door V.Vaerwyck en gemaakt door K.Smitz. De preekstoel uit 1891 werd door C.Lippens gemaakt. De wit-marmeren doopvont werd door M.Zens gemaakt (1899). De orgelkast uit 1887 is van de hand van K. Smitz. Het triomfkruis werd tussen 1883 en 1900 door De Bruycker gemaakt.

Helaas moest ik zelf deze kerk bezoeken, om een veel te jong gestorven collega (in een ravijn gestort tijdens zijn vakantie in Griekenland) te begraven...Franšais
English