Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.4 door 2938 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0000106)
Toon map op Google EarthSint-Nikolaus te RAEREN / BELGI╦

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Vorige
foto
Sint-Nikolaus RAEREN / BELGI╦ Het mechanisch Weimbsorgel werd in 1994 gewijd.
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)

Het mechanisch Weimbsorgel werd in 1994 gewijd.

Klik op de kleine foto's om ze te vergroten.

Sint-Nikolaus RAEREN / BELGI╦: OverzichtSint-Nikolaus RAEREN / BELGI╦: De westelijke toren bevat bovenaan een boogfries.Sint-Nikolaus RAEREN / BELGI╦: Het middenschip met kruisribgewelf werd van mooie stukwerkdecoraties voorzien.Sint-Nikolaus RAEREN / BELGI╦: De eenvoudige maar indrukwekkende zuilen (arcade) en pilasters (zijmuren) werden in de plaatselijke Raerener blauwsteen uitgehouwen.Sint-Nikolaus RAEREN / BELGI╦: De bogen in de kerk werden voorzien van prachtig stukwerkSint-Nikolaus RAEREN / BELGI╦: De kerk bevat een wit gekleurde preekstoel die goudkleurig versierd werd.Sint-Nikolaus RAEREN / BELGI╦: Het hoofdaltaar in barokstijl wordt geflankeerd door 2 beelden van Sint-Nikolaus. Het vormt een harmonisch geheel met de 2 deuren.
Sint-Nikolaus RAEREN / BELGI╦: Detail van ├ę├ęn van de zijaltaren.

Beschrijving van Sint-Nikolaus RAEREN / BELGI╦:

De kerk werd in 1729 gebouwd door bouwmeester Laurenz Mefferdatis. In 1847 werd ze vergroot. Als bouwmateriaal werd de eigen Raerener blauwsteen gebruikt. De 46 m hoge toren bevat 4 klokken uit 1966. De toren wordt gekenmerkt door de boogfries bovenaan.

Ook de eenvoudige maar indrukwekkende zuilen en pilasters in het schip zijn uitgehouwen in deze steen. De arcadebogen van het kruisribgewelf werden voorzien van prachtige stukwerkdecoraties. Het barokke schip is ongeveer 34 m lang, 15 m breed en 9,5 m hoog.

Het hoofdaltaar in barokstijl wordt geflankeerd door 2 beelden van de patroonheilige Sint Nikolaus. Het vormt een harmonisch geheel met de 2 deuren. De zijaltaren werden in dezelfde stijl uitgevoerd.

Ook te vermelden is de wit gekleurde preekstoel.

De ramen in loodglas (Jugendstil) werden aangebracht in 1910-1913. Aan de westkant stellen zij 4 sacramenten voor en aan de oostkant beelden van de rozenkrans.

Het orgel werd in 1994 gewijd. Het betreft een mechanisch Weimbs-orgel met 2 manualen, een pedaal en 24 registers verdeeld over 3 werken.Franšais
English