Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.6 door 1857 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0000850)
Toon map op Google EarthSint-Remigiusabdij te ROCHEFORT / BELGI╦
(Abbaye Saint-Remy)

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Sint-Remigiusabdij ROCHEFORT / BELGI╦ In het bakstenen gedeelte boven de toegangspoort bevindt zich een boogfries.
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)

In het bakstenen gedeelte boven de toegangspoort bevindt zich een boogfries.

Beschrijving van Sint-Remigiusabdij ROCHEFORT / BELGI╦:

Deze CisterciŰnzerabdij dateert van 1229, en is opgericht door de Heer van Rochefort (Gilles de Walcourt). De abdij kende een vrij rustig bestaan, tot op 1 mei 1650 troepen uit Lotharingen, onder leiding van baron De ChÔtelet de abdij plunderden. In 1653 zouden legers uit CondÚ het plunderwerk van hun voorgangers afwerken, door de abdij plat te branden.

De monniken keerden in 1664 terug om hun ru´nes herop te bouwen. De kerk dateert uit 1671.

Rond 1755 liet de discipline te wensen over in de abdij. De abt, Henri de Villegia, vaardigde een strenge ordonnantie uit. Zo was het verboden om thee, koffie, chocolade, likeur of wijn te drinken, te roken of met de kaarten te spelen. De straf was een volledige dag eenzame opsluiting. Bij het einde van dit regime vroegen de monniken aan Rome om van hun eed te worden ontslagen. In 1792 seculariseerde de paus de abdij. De monniken (ze waren toen met 8) verdeelden de eigendommen, om zich elk in hun kwartier terug te trekken en als onanfhankelijken te leven. Dit zou echter niet verhinderen dat in mei 1794 de troepen van Jourdan de abdij zouden plunderen, een ru´ne achterlatend. De abdij werd in 1796 verkocht aan iemand die de kerk en de gebouwen liet afbreken om het materiaal te recuperen om andere gebouwen in Rochefort te bouwen.

In 1887 werden de overblijfselen eigendom van de abdij uit Achel, die voor de heropbouw zorgde.

Het portaal is rond 1530 gebouwd. Er is een afzonderlijke doorgang voor wagens en ÚÚn voor voetvangers. Daartussen bevindt zich een typisch Maaslandse monolietzuil. In het bakstenen gedeelte boven de poort bevindt zich een boogfries. De ronde traptoren met het helmdak is 17e eeuws.


Net zoals de abdij uit Orval, is ook deze abdij een beroemde brouwerij. Uit deze abdij komt het beroemde Trapistenbier van Rochefort.Franšais
English