Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.7 door 1338 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0001024)
Toon map op Google EarthSint-Jacob-op-de-Koudenbergkerk te BRUSSEL-STAD / BRUSSEL / BELGI╦
(Koningsplein)

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Vorige
foto
Sint-Jacob-op-de-Koudenbergkerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)

Volgende
foto

Klik op de kleine foto's om ze te vergroten.

Sint-Jacob-op-de-Koudenbergkerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦: Sint-Jacob-op-de-Koudenbergkerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦: Sint-Jacob-op-de-Koudenbergkerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦: Sint-Jacob-op-de-Koudenbergkerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦: Sint-Jacob-op-de-Koudenbergkerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦: Sint-Jacob-op-de-Koudenbergkerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦: Sint-Jacob-op-de-Koudenbergkerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦:
Sint-Jacob-op-de-Koudenbergkerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦: Sint-Jacob-op-de-Koudenbergkerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦:

Beschrijving van Sint-Jacob-op-de-Koudenbergkerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦:

Deze neoclassicistische kerk werd gebouwd naar een ontwerp van Louis Joseph Montoyer rond 1785-87 achter de reeds eerder gebouwde zuilenportiek van het Koningsplein. Tilman Francois Suys voegde in 1843-49 twee zijbeuken toe en verving de eerste klokkentoren door de huidige. Het prachtige fresco in het fronton werd geschilderd door Jean Portaels in 1851. Egide MÚlot voegde in 1861 de bekronende apostelbeelden toe.

Ook binnenin getuigt dit gebouw van een harmonisch opgebouwd interieur. Met een subtiel spel van arcaden en corintische zuilen, wordt het hoofdgestel overspannen door koepel- en tongewelven. ReliŰfs en beelden in de kerk zijn o.a het werk van Godecharle, Laurent Delveaux en Joseph Anrion. (met dank aan Jurgen Coysman)

Paul Taverne: 'Geachte lezer,In de jaren tussen 1600 en 1750 werden hier veel familieleden van mij gedoopt en graag zou ik wat meer willen weten hoe de geschiedenis en betrokkenheid van de gelovigen was ten aanzien van deze bijzondere kerk. Op wat voor een manier voelden zij zich verbonden met het Spaanse koningshuis toen. Ook wil ik weten of in een bepaalde tijdsperiode de gelovigen die onder deze parochie vielen toen ze stierven, soms werden bijgeschreven in bijvoorbeeld de St Gudule waar ook veel familieleden van mij zijn gedoopt,gehuwd en begraven. Hartelijk dank voor uw reactie en adviezen om verder genealogisch onderzoek mogelijk te maken.Ik hoop spoedig wat van u te horen. ' (indien iemand iets weet, gelieve ons dit als opmerkingen te laten geworden)Franšais
English