Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.3 door 1907 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0004482)
Toon map op Google EarthSint-Alexusbegijnhof te DENDERMONDE / BELGI╦
(Brusselsestraat)

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Vorige
foto
Sint-Alexusbegijnhof DENDERMONDE / BELGI╦ De meeste woningen dateren uit de 17e en de 18e eeuw, en zijn gebouwd uit baksteen en/of zandsteen, maar werden in de 19e eeuw aangepast.
Foto door Jan Boeykens (@Quernus)

De meeste woningen dateren uit de 17e en de 18e eeuw, en zijn gebouwd uit baksteen en/of zandsteen, maar werden in de 19e eeuw aangepast.
Volgende
foto

Klik op de kleine foto's om ze te vergroten.

Sint-Alexusbegijnhof DENDERMONDE / BELGI╦: Sint-Alexusbegijnhof DENDERMONDE / BELGI╦: De begijnhofkerk is neogotisch. Ze werd in 1928 gebouwd, volgens de plannen van Maurice Vostaert.Sint-Alexusbegijnhof DENDERMONDE / BELGI╦: De meeste woningen dateren uit de 17e en de 18e eeuw, en zijn gebouwd uit baksteen en/of zandsteen, maar werden in de 19e eeuw aangepast.

Beschrijving van Sint-Alexusbegijnhof DENDERMONDE / BELGI╦:

Het Sint-Alexiusbegijnhof werd in 1288 naar de huidige plaats verhuisd, en heeft een ongeveer driehoekig grondplan. In de tweede helft van de 16e eeuw brandde het zo goed als helemaal af, om in het begin van de 17e eeuw herbouwd te worden (hoewel in 1706 opnieuw veel schade werd aangericht toen Dendermonde beschoten werd). De meeste woningen dateren uit de 17e en de 18e eeuw, en zijn gebouwd uit baksteen en/of zandsteen, maar werden in de 19e eeuw aangepast.

De begijnhofkerk is neogotisch. Ze werd in 1928 gebouwd, volgens de plannen van Maurice Vostaert. Deze kerk verving de kerk die in 1914 tijdens de eerste wereldoorlog vernield werd.

Sinds 1942 is dit begijnhof beschermd. In 1977 overleed de laatste echte begijn.Franšais
English