Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.7 door 1786 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0004494)
Toon map op Google EarthSint-Machariuskerk te LAARNE / BELGI╦
(Dorpsstraat)

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Vorige
foto
Sint-Machariuskerk LAARNE / BELGI╦ Het geheel is met kruisribgewelven overkluisd.  Het orgel uit 1672 werd gemaakt door Nicolas Langlez. In 1982 werd dit orgel gerestaureerd en opnieuw in gebruik genomen.
Foto door Jan Boeykens (@Quernus)

Het geheel is met kruisribgewelven overkluisd. Het orgel uit 1672 werd gemaakt door Nicolas Langlez. In 1982 werd dit orgel gerestaureerd en opnieuw in gebruik genomen.
Volgende
foto

Klik op de kleine foto's om ze te vergroten.

Sint-Machariuskerk LAARNE / BELGI╦: Deze driebeukige Sint-Macariuskerk is van het hallenkerk-type, en is laatgotisch.Sint-Machariuskerk LAARNE / BELGI╦: Deze driebeukige Sint-Macariuskerk is van het hallenkerk-type en is laatgotisch. De vieringtoren uit Balegemse steen dateert echter nog uit de 15e eeuw. Sint-Machariuskerk LAARNE / BELGI╦: Sint-Machariuskerk LAARNE / BELGI╦: Sint-Machariuskerk LAARNE / BELGI╦: Het leven van Sint-Macarius wordt uitgebeeld op de gebrandschilderde glazen van spitsboogvensters van het koor.Sint-Machariuskerk LAARNE / BELGI╦: Het ribgewelf onder de vieringtoren.Sint-Machariuskerk LAARNE / BELGI╦:
Sint-Machariuskerk LAARNE / BELGI╦: Sint-Machariuskerk LAARNE / BELGI╦: Sint-Machariuskerk LAARNE / BELGI╦: Sint-Machariuskerk LAARNE / BELGI╦: Sint-Machariuskerk LAARNE / BELGI╦: Sint-Machariuskerk LAARNE / BELGI╦: Sint-Machariuskerk LAARNE / BELGI╦:
Sint-Machariuskerk LAARNE / BELGI╦: Sint-Machariuskerk LAARNE / BELGI╦:

Beschrijving van Sint-Machariuskerk LAARNE / BELGI╦:

Deze driebeukige Sint-Macariuskerk is van het hallenkerk-type, en is laatgotisch. De vieringtoren uit Balegemse steen dateert echter nog uit de 15e eeuw.

De kerk is gedeeltelijk in baksteen en gedeeltelijk in Balegemse steen opgetrokken. Na een hevige brand in 1583, waarna ongeveer de ganse benedenkerk herbouwd werd, gedeeltelijk door recyclage van de Balegemse steen, gedeeltelijk uit nieuwere baksteen. De zuiderbeuk was klaar in 1624, de noorderbeuk in 1636. Het geheel is met kruisribgewelven overkluisd. Het leven van Sint-Macarius wordt uitgebeeld op de gebrandschilderde glazen van spitsboogvensters van het koor.

De preekstoel dateert uit 1712, het orgel uit 1672 door Nicolas Langlez. In 1982 werd dit orgel gerestaureerd en opnieuw in gebruik genomen.

De leden van de familie Van Vilsteren, de heren van Laarne in de 17de eeuw, werden in deze kerk begraven.Franšais
English