Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.8 door 2286 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0001384)
Toon map op Google EarthFaligan herenhuis te GENT / BELGI╦
(Kouter 172)

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Vorige
foto
Faligan herenhuis GENT / BELGI╦
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)

Volgende
foto

Klik op de kleine foto's om ze te vergroten.

Faligan herenhuis GENT / BELGI╦: VooraanzichtFaligan herenhuis GENT / BELGI╦: Faligan herenhuis GENT / BELGI╦: Faligan herenhuis GENT / BELGI╦:

Beschrijving van Faligan herenhuis GENT / BELGI╦:

Dit rococo herenhuis werd getekend door Bernard de Wilde, en dateert uit 1755. Het verving een middeleeuws steen: 'De Pauw'.

De gevel bestaat uit een hoog oprijzende middenrisaliet, bekroond door een driehoekig fronton. Deze is 3 traveeŰn breed, en heeft op de eerste verdieping een fraai balkon.

De middenrisaliet wordt van de zijdelen (ook elk 3 traveeŰn breed) gescheiden door 2 hoge Korithische zuilen, die de beelden Apoloo en Diana dragen. De twee buitenste traveeŰn dragen een halfrond fronton, gevuld met een oculus met een radvenster.

De interieurs zijn in rococo uitgewerkt, en stralen verfijnde luxe uit.

Jean Marie de Wulf: 'Dit herenhuis straalde majestijt uit als het nog wit geschilderd was. De laatste verfbeurt onder zogezegde deskundige begeleiding heeft dit huis een kleur gegeven die het zeker nooit heeft gehad. De zogezegde authentische pigmenten zijn door de tijd vergaan tot deze lelijke mostaardkleuren. Het wit was de kleur die de eigenaars aan wilden geven naar model van hun Franse inspiratiebronnen.'

Johan De Bock: 'Ook gekend als de Club des Nobles - voor de mensen met blauw bloed.'
Dirk Hanssens: 'Prachtig ! Als geboren Gentenaar woon ik nu in Zweden. Elke keer als ik naar mijn geboortestad terugkeer apprecieer ik die meer en meer. Wat een prachtige stad. Toen ik in Gent woonde leek alles zo vanzelfsprekend maar zie ik de Stroppenstad met een ander oog !'Franšais
English