Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.3 door 4440 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0001574)
Toon map op Google EarthBurcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) te BOUILLON / BELGI╦
(Esplanade Godefroid de Bouillon)

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Vorige
foto
Burcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) BOUILLON / BELGI╦ Valhek in een gang, overwelfd met een rondboog tongewelf
Foto door Jan Boeykens (@Quernus)

Valhek in een gang, overwelfd met een rondboog tongewelf
Volgende
foto

Klik op de kleine foto's om ze te vergroten.

Burcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) BOUILLON / BELGI╦: Burcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) BOUILLON / BELGI╦: Burcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) BOUILLON / BELGI╦: Burcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) BOUILLON / BELGI╦: LatrineBurcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) BOUILLON / BELGI╦: Het ophaalmechanisme van deze ophaalbrug is verdwenen.Burcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) BOUILLON / BELGI╦: Grote zaal overkluisd door een tongewelf in spitsboog.Burcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) BOUILLON / BELGI╦:
Burcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) BOUILLON / BELGI╦: Burcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) BOUILLON / BELGI╦: Burcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) BOUILLON / BELGI╦: Burcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) BOUILLON / BELGI╦: Burcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) BOUILLON / BELGI╦: Burcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) BOUILLON / BELGI╦: Burcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) BOUILLON / BELGI╦: Vogelshow ter afluiting: hier met een uil.
Burcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) BOUILLON / BELGI╦: Spitsboog tongewelf.Burcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) BOUILLON / BELGI╦: Burcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) BOUILLON / BELGI╦: Burcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) BOUILLON / BELGI╦:

Beschrijving van Burcht van Bouillon (kasteel van Godfried van Bouillon) BOUILLON / BELGI╦:

Deze plaats, hoog boven de rotsen aan een meander van de Semois in Bouillon, was vermoedelijk reeds ten tijden van de Kelten een belangrijke plaats. Ook voor het prinsbisdom Luik was het een belangrijke plek. De burcht werd dan ook steeds verbouwd, wanneer de modernere oorlogsvoering zulks vereiste.

Ook Godfried van Bouillon, de zoon van de graaf van Boulogne en van Ide van Ardenne, was ÚÚn van de beschermheren van deze burcht. Om de eerste kruistocht, waartoe hij werd opgeroepen door paus Urbanus II, naar Jeruzalem te kunnen vergezellen, verkocht hij in 1096 het gebied aan Otbert, de bisschop van Luik.

Grote verbouwing vonden zeker plaats in 1551, ten tijde van prinsbisschop Georg van Oostenrijk. Ook ten tijde van Vauban en zelfs later onder het Hollandse bewind rond 1825 werd er veel veranderd.

De ambitieuze familie van der Marcks die het hertogdom Bouillon opeisten, lagen aan de basis van de eerste oorlog tussen Karel V en Frans I. In 1678 slaagden hun erfgenamen er inderdaad in de soevereniteit van het gebied te verwerven, met de hulp van Lodewijk XIV. Ze bleven aan de macht tot 1794.

De militaire rol van deze burcht eindigde pas in 1830. Dat is dan ook ÚÚn van de redenen waarom, anders dan de meeste middeleeuwse bruchten, dit bolwerk niet tot helemaal tot ru´ne herleid werd.

Bouwtechnisch is het huidige kasteel gebouwd op 3 rotspunten, waartussen diepe kloven de verdediging vergemakkelijken. Daartussen zie je bruggen, ophaalbruggen en valhekken. Er zijn ook latrines zichtbaar. Ook vind je allerlei interessante gewelven, tongewelven met rondboog en met spitsboog.

Het interessante bezoek kan afgesloten worden met een show met jachtvogels.

's Nachts wordt dit natuurlijk ook fraai verlicht.


jan theys: 'mooie burcht . De oorsprong van de eerste vestingen zou uit de 8ste eeuw dateren. je kan er blijven genieten
'

Maxim Dams: 'We vinden de burcht van Bouillon heel mooi en interessant. We willen het graag eens komen bezoeken en een foto nemen. '

AimÚ Clevis : 'Ik vind alles aan het kasteel mooi; echt een geweldig monument'

F. van Klaveren: 'Ter afsluiting van onze vakantie in de Ardennen zijn we naar dit kasteel geweest mede dankzij het slechte weer van die dag. Een kasteel die bezocht moet worden. Erg mooi, goed bewaard gebleven, prima gidsen en een vrolijke vogelshow. Echt een van de mooiste kastelen van Belgie. Onze gids sprak Frans en Nederlands (wel met erg Frans accent) maar zeker goed te volgen. Leuk detail de interactie met het publiek bij de folterkamer.'

Benny Vonk: 'Dit is echt enorm leerzaam voor iedereen een onwaarschijnlijk kasteel waar je je de misere van deze tijd nog goed kunt voorstellen. Wat een drama als je daar in de put zit of als je bevoorrader bent vanuit de diepste krochten van het kasteel.

Mooiste kasteel waar ik ooit geweest ben.'Franšais
English