Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.7 door 1846 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0004519)
Toon map op Google EarthAbdijhoeve te OUDENBURG / BELGI╦
(Stationsstraat)

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Abdijhoeve OUDENBURG / BELGI╦
Foto door Jan Boeykens (@Quernus)

Volgende
foto

Klik op de kleine foto's om ze te vergroten.

Abdijhoeve OUDENBURG / BELGI╦: Abdijhoeve OUDENBURG / BELGI╦: Abdijhoeve OUDENBURG / BELGI╦: Abdijhoeve OUDENBURG / BELGI╦: Nachtelijke foto van de duiventoren.

Beschrijving van Abdijhoeve OUDENBURG / BELGI╦:

In 1084 werd in Oudenburg een benediktijnenabdij ('Sint-Pietersabdij') gesticht door de heilige Arnoldus (bisschop van Soissons). Na de Franse revolutie, in 1797, werd deze abdij opgeheven.

De abdijhoeve met de monumentale ingangspoort, met kantelen en een beeldnis die een Mariabeeldje herbergt, is ÚÚn van de schaarse overblijfelen van deze abdij.

De duiventoren (s'nachts verlicht) werd vaak verbouwd.

Naderhand deed de hoeve dienst als hotel-restaurant met een feestzaal (ik ben hier persoonlijk reeds voor een huwelijksfeest geweest).

Vera Sys: 'Het restaurant(en hotel) is al een hele tijd gesloten. De gebouwen staan te verkommeren.'

Vera Sys: 'De Abdijhoeve werd rond december 2014 aangekocht door de gemeente Oudenburg om er administratieve diensten in onder te brengen. Eerst wordt er gerenoveerd.'

The Barabaeĺs The Barabaeĺs: 'Dit jaar opent de zomerbar Bar Abbaye opnieuw hun deuren! Bar Abbaye is een zomerbar gelegen in Oudenburg op de site van de Abdijhoeve. De hoeve hoorde toe aan de Sint-Pietersabdij. En op de dag van vandaag vind je op de binnenplaats de bar.
Omdat Bar Abbaye de plaats is voor nieuwe mensen te leren kennen en leute te maken, verdient dit een blogpost met een beetje meer informatie.
In de bar kan je een drankje drinken maar ook een hapje eten.. ook kan je genieten van muziek en geestige deuntjes in Bar Abbaye.
Doelpubliek? Iedereen die zin heeft in gezelligheid.
Ook dit jaar zijn de Barabae's aanwezig, 6 vriendinnen woonachtig in Oudenburg en omstreken. Als de vriendinnen een drankje bestellen dan zeggen ze voor ze een slokje nemen 5x op vriendschap. '


Christine de Groot: 'Ik vind de Abdijhoeve heel mooi gerestaureerd, aparte uitstraling en rustig gelegen.'Franšais
English