Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.4 door 2028 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0005403)
Sint-Katelijnekerk te BRUSSEL-STAD / BRUSSEL / BELGI╦
(Sint-Katelijneplein)

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Vorige
foto
Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦
Foto door Jan Boeykens (@Quernus)

Volgende
foto

Klik op de kleine foto's om ze te vergroten.

Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦: Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦: Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦: Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦: De preekstoel dateert uit het einde van de 18e eeuw. Deze komt uit de oude kerk (waarvan enkel de toren over is gebleven), en is een voorbeeld van Louis XVI stijl.Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦: De biechtstoelen, altaren en het koorgestoelte zijn door de gebroeders Goyers gemaakt in neorenaissancestijl.Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦: De biechtstoelen, altaren en het koorgestoelte zijn door de gebroeders Goyers gemaakt in neorenaissancestijl.Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦:
Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦: De biechtstoelen, altaren en het koorgestoelte zijn door de gebroeders Goyers gemaakt in neorenaissancestijl.Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦: Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦:

Beschrijving van Sint-Katelijnekerk BRUSSEL-STAD in BRUSSEL / BELGI╦:

Deze eclectische kerk werd getekend door Joseph Poelaert, en in 1854-1874 gebouwd op het gedempte Sint-Katelijnedok. Het is een merkwaardige mengeling van gotische constructieelementen (steunberen, luchtbogen, hoge kruisribgewelven, ...), met renaissanceafwerking (aedicula i.p.v. pinakels, zuilen (vaak met Ionische kapitelen)...).

De biechtstoelen, altaren en het koorgestoelte zijn door de gebroeders Goyers gemaakt in neorenaissancestijl.

De preekstoel dateert uit het einde van de 18e eeuw. Deze komt uit de oude kerk (waarvan enkel de toren over is gebleven), en is een voorbeeld van Louis XVI stijl. Ook de meeste schilderijen komen uit die kerk. 'De Verheerlijking van Sint-Catharina' is een werk door Gaspard de Craeyer. 'Het Huwelijk van Maria' en 'Een Opdracht in de Tempel' werden in 1753 door Maximiliaan De Haese geverfd.Franšais
English