Nederlands
Franšais
English
Missie
Links
Contact
Home
Bronnen
Privacy
Willekeurig Hitparade Per Plaats Per Soort
of Functie
Per Naam Per Element Per Stijl Per Persoon Vroeger en Nu
--> Hoofdblad --> Lijst van alle plekken Of Vorige
Men vindt deze plek vrij mooi! Gemiddelde score: 5.4 door 1745 willekeurig stemmers.
En U??? Stem op de plekken via Willekeurig
(Ref:0002142)
Toon map op Google EarthOnze-Lieve-Vrouwe en Sint-Remacluskerk te SPA / BELGI╦
(Place Achille SalÚe)

Klik op de grote foto voor een maxi-formaat.

Vorige
foto
Onze-Lieve-Vrouwe en Sint-Remacluskerk SPA / BELGI╦ Achthoekige koepel met beglaasde tamboer op afgeronde pendentieven.
Foto door Johan Mares (@Belgiumview)

Achthoekige koepel met beglaasde tamboer op afgeronde pendentieven.
Volgende
foto

Klik op de kleine foto's om ze te vergroten.

Onze-Lieve-Vrouwe en Sint-Remacluskerk SPA / BELGI╦: Zijaanzicht met links het absis van de de noordelijke zijbeuk afgewerkt met een grote en kleine arcade.  Tevens zichtbaar is de vieringtoren die door kleine torentjes geflankeerd wordt.Onze-Lieve-Vrouwe en Sint-Remacluskerk SPA / BELGI╦: Onze-Lieve-Vrouwe en Sint-Remacluskerk SPA / BELGI╦: Inkompoort met trumeau in het midden en tympanum boven elke deuropeningOnze-Lieve-Vrouwe en Sint-Remacluskerk SPA / BELGI╦: Onze-Lieve-Vrouwe en Sint-Remacluskerk SPA / BELGI╦: MiddenschipOnze-Lieve-Vrouwe en Sint-Remacluskerk SPA / BELGI╦: Neoromaans koorOnze-Lieve-Vrouwe en Sint-Remacluskerk SPA / BELGI╦: Gewelfschildering in concha boven de absis van het koorgedeelte.
Onze-Lieve-Vrouwe en Sint-Remacluskerk SPA / BELGI╦: Kolommen van de arcade werden voorzien van beelden.Onze-Lieve-Vrouwe en Sint-Remacluskerk SPA / BELGI╦: Neoromaans altaarOnze-Lieve-Vrouwe en Sint-Remacluskerk SPA / BELGI╦: Neoromaans retabel

Beschrijving van Onze-Lieve-Vrouwe en Sint-Remacluskerk SPA / BELGI╦:

Deze kerk werd gebouwd in Rijn-romaanse stijl (school van Keulen). Ze dateert uit 1885 en is neoromaans. De parochie van Spa werd reeds opgericht in 1574.

In deze kerk werd overvloedig gebruik gemaakt van blinde arcades en decoratieve boogfriesen onder de lijsten.

Twee grote torens flankeren de westbouw. De inkom in deze westbouw bestaat uit een typisch romaanse rondboog die verdeeld wordt in twee kleinere bogen met een trumeau.

De massieve vieringtoren wordt geflankeerd door kleine spitse torentjes. Deze vieringtoren zorgt voor heel wat extra licht boven de viering in het anderzijds vrij donkere kerkschip. De koepel staat boven een achthoekige tamboer die voorzien is van ramen. De tamboer staat op afgeronde eenvoudige pendentieven.

De arcade van het schip wordt bekroond met beelden boven de massieve zuilen.

In het koor vinden wij een mooi bewerkt wit marmeren neoromaans altaar en achteraan een soortgelijk retabel. Het koor wordt afgesloten met een apsis waarvan de concha werd bekroond met een prachtige gewelfschildering.

Het transept eindigt ook telkens in een apsis.Franšais
English